ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Actualități din anestezie și terapie intensivă au fost discutate la Chișinău în cadrul unei conferințe medicale

10:00 | 29.02.2024 Categorie: Societate

Chişinău, 29 feb. /MOLDPRES/. A XIX-a ediție a Conferinței studenților, medicilor rezidenți și tinerilor cercetători în anesteziologie și terapie intensivă In Memoriam Profesorul Valeriu Ghereg s-a desfășurat la Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu”, comunică MOLDPRES.

Evenimentul a fost organizat de Catedra de anesteziologie și reanimatologie nr. 1 „Valeriu Ghereg” în parteneriat cu Societatea de Anesteziologie și Reanimatologie din Republica Moldova.

În deschidere, rectorul USMF „Nicolae Testemițanu”, Emil Ceban, a menționat că evenimentul științific s-a transformat într-o frumoasă tradiție, ce servește drept exemplu pentru alte discipline de studii. „Contribuția profesorului Valeriu Ghereg la dezvoltarea specialității, a serviciului și comunității de anesteziologie și terapie intensivă, a Catedrei ce-i poartă cu demnitate numele, este inestimabilă. Ilustrul savant a lăsat în urmă o școală puternică și consolidată de specialiști anesteziologi-reanimatologi, cu valoroase tradiții academice și de cercetare, care îi dezvoltă ideile și îi cinstesc memoria. De asemenea, conferința reprezintă și o platformă favorabilă pentru prezentarea rezultatelor științifice, lansarea ideilor inovatoare și identificarea intereselor comune pentru discuții și dezbateri. Dimensiunea internațională a evenimentului deschide noi oportunități pentru extinderea cooperării științifice”, a punctat Ceban. 

Invitat de onoare al conferinței a fost Gabriel Gurman, profesor în anestezie și terapie intensivă la Universitatea Ben-Gurion din Israel, care a oferit studenților 150 de manuale scrise de el. Cărțile au fost editate cu suportul Biroului Organizației Mondiale a Sănătății din Republica Moldova.

În cadrul conferinței mai mulți studenți, medici rezidenți și studenți-doctoranzi și-au prezentat cercetările științifice elaborate. Lucrările au fost evaluate și apreciate de un juriu internațional, iar câștigătorii ediției curente a conferinței au primit premii bănești.

img24001474

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!