ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Directorul unei instituții de stat depistat cu avere nejustificată de peste jumătate de milion de lei

13:28 | 29.02.2024 Categorie: Societate

Chişinău, 29 feb. /MOLDPRES/. Directorul unei instituții de stat din capitală a fost depistat cu o avere nejustificată de peste jumătate de milion de lei. Autoritatea Națională de Integritate (ANI) a emis astăzi un act de constatare în privința acestuia prin care s-a stabilit o diferență substanțială între averea dobândită, veniturile obținute și cheltuielile realizate de subiectul controlului și membrii familiei sale, precum și caracterul nejustificat al deținerii acestei averi, pentru perioada august 2016 - decembrie 2019, informează MOLDPRES.

ANI va transmite cauza în instanța de judecată spre examinare în vederea dispunerii confiscării averii nejustificate în mărimea diferenței constatate.

„Persoana supusă controlului se decade din dreptul de a exercita o funcție publică și de demnitate publică, cu excepția funcțiilor elective, pe o perioadă de 3 ani din momentul când averea va fi constatată ca fiind nejustificată, printr-o hotărâre judecătorească definitivă sau când actul de constatare va deveni definitiv”, a precizat ANI.

Totodată, numele persoanei va fi înscris în Registrul de stat al persoanelor care au interdicție de a ocupa o funcție publică sau de demnitate publică. De asemenea, aceasta va fi destituită din funcție în calitate de persoană a cărei avere va fi constatată în parte ca fiind nejustificată, printr-o hotărâre judecătorească definitivă.

Persoana are dreptul de a contesta actul de constatare, care în prezent nu este definitiv.

img24001488

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!