ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Vicepremierul Mihai Popșoi a avut întrevederi bilaterale cu omologii săi din Egipt și Slovacia

19:27 | 01.03.2024 Categorie: Oficial

Chişinău, 1 mar. /MOLDPRES/. Aflat în Turcia, unde vicepremierul Mihai Popșoi participă la Forumul Diplomatic din Antalya, oficialul moldovean a avut întrevederi cu omologii săi din Egipt și Slovacia, transmite MOLDPRES, cu referire la Biroul de presă al Ministerului Afacerilor Externe.

Cu ministrul Afacerilor Externe din Egipt, Sameh Hassan Shoukry, ministrul Popșoi a trecut în revistă progresele înregistrate în relațiile de colaborare moldo - egiptene.

„Am reiterat interesul țării noastre de a deschide o ambasadă la Cairo. Am mulțumit părții egiptene pentru asistența acordată în procesul de evacuare a cetățenilor Republicii Moldova din Fâșia Gaza”, a declarat oficialul moldovean.

Despre avansarea cooperării bilaterale și asistența oferită Republicii Moldova în procesul de aderare la Uniunea Europeană, vicepremierul Popșoi a discutat cu ministrul afacerilor externe și europene din Slovacia, Juraj Blanár.

„Am acceptat invitația de a efectua o vizită de lucru în Slovacia, în perioada următoare. Am menționat că, asistența de dezvoltare, oferită prin intermediul SlovakAid pentru proiecte din domeniul energiei au rezultate tangibile pentru cetățenii țării noastre”, a spus ministrul Popșoi.

Mâine, în cea de-a doua zi a Forumului, șeful diplomației Republicii Moldova va avea discuții cu miniștrii de externe din Ungaria, Muntenegru, Serbia, Luxemburg, Elveția, Azerbaidjan, Kazahstan.

img24001533

img24001533

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!