ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Macron laudă „curajul” rușilor care i-au adus un omagiu lui Aleksei Navalnîi

10:55 | 02.03.2024 Categorie: Externe

Paris, 2 mar. /MOLDPRES/. Președintele Franței, Emmanuel Macron, a apreciat „curajul” demonstrat de rușii care au participat în număr mare la ceremonia de înmormântare a lui Aleksei Navalnîi, principalul opozant al președintelui rus Vladimir Putin, desfășurată la Moscova, în ciuda riscului de a fi arestați, informează MOLDPRES, cu referire la Agerpres.

„A fost nevoie de curaj să meargă pentru a-i aduce un omagiu lui Aleksei Navalnîi. Mii de ruşi nu au lipsit. Moştenirea lui este acolo. Memorie eternă”, a scris preşedintele francez într-un mesaj postat pe reţeaua de socializare X.

Poliția rusă a efectuat cel puțin 45 de arestări vineri în timpul adunărilor de comemorare a liderului opoziției ruse, Aleksei Navalnîi, conform informațiilor furnizate de grupul independent de apărare a drepturilor omului, OVD-Info, care monitorizează reprimarea manifestațiilor în Rusia.

Majoritatea arestărilor au avut loc nu în Moscova, ci în alte orașe, unde oamenii au ieșit să depună flori la monumentele victimelor represiunilor sovietice și să aducă astfel un omagiu lui Aleksei Navalnîi.

Liderul opoziţiei ruse Aleksei Navalnîi, care a murit la 16 februarie la vârsta de 47 de ani într-o închisoare din regiunea arctică rusă, în circumstanţe neclare, a fost înmormântat vineri la cimitirul Borisovo din Moscova, înconjurat de unele dintre rudele sale.

img24001543

img24001543

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!