ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Președintele Maia Sandu a comemorat eroii căzuți în conflictul armat de pe Nistru

12:05 | 02.03.2024 Categorie: Oficial

Chişinău, 2 mar. /MOLDPRES/. Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a participat, astăzi, la evenimentul de comemorare a eroilor căzuți în conflictul armat de pe Nistru, care a izbucnit în urmă cu 32 de ani. Șefa statului a depus flori la monumentul „Maica Îndurerată” de la Complexul memorial „Eternitate” și la monumentul lui Ștefan cel Mare și Sfânt, comunică MOLDPRES.

De Ziua Memoriei și Recunoștinței, Președintele a subliniat că avem cu toții obligația să ne cinstim veteranii și să-i comemorăm pe cei căzuți în timpul luptelor de apărare a suveranității și independenței Republicii Moldova.

„Păstrând memoria luptelor de la Nistru din anul 1992, ne asumăm solemn să păstrăm în continuare pacea și libertatea. Și chiar dacă mai există forțe care încearcă să sădească neîncredere și discordie între noi, o spun clar și răspicat: nu vor reuși - nici acum, nici pe viitor”, a punctat Maia Sandu.

Șefa statului le-a mulțumit tuturor celor care asigură ca astăzi, în Republica Moldova, să fie ordine și liniște. „Suntem recunoscători fiecărui polițist, carabinier, salvator, pompier, fiecărui militar - general, colonel, maior, căpitan, locotenent, plutonier, sergent, caporal sau soldat, pentru dragostea de neam, pentru sacrificii și pentru că veghează la siguranța noastră a tuturor. De când războiul bântuie țara vecină Ucraina, chiar la granița noastră, efortul vostru este cu atât mai prețios”, a mai spus Președintele.

De asemenea, Maia Sandu a afirmat că autoritățile sunt responsabile să aibă grijă față de cei care au luptat în războiul de pe Nistru și să depună toate eforturile pentru reîntregirea pașnică a țării.

„Grija față de veteranii noștri rămâne o datorie sfântă, iar instituțiile responsabile vor fi aproape de toți cei care au avut de suferit de pe urma tragediei care ne-a lovit la început de primăvară, acum 32 de ani. Durerea Dumneavoastră este și rămâne a noastră, a tuturor”, a conchis șefa statului.

Discursul integral poate fi citit aici.

img24001545

img24001545

img24001545

img24001545

img24001545

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!