ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Președintele Parlamentului a participat la ceremonia de comemorare a eroilor care au luptat pentru apărarea independenței și integrității țării

12:26 | 02.03.2024 Categorie: Oficial

Chişinău, 2 mar. /MOLDPRES/. Președintele Parlamentului, Igor Grosu, împreună cu Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, și alți demnitari au comemorat eroii care au luptat pentru apărarea independenței și integrității țării.

Oficialii au depus coroane de flori la Monumentul „Maica îndurerată” de la Complexul memorial „Eternitate” din capitală. De asemenea, au fost depuse flori la plăcile comemorative ale eroilor căzuți pentru apărarea patriei și la monumentul lui Ștefan cel Mare și Sfânt.

„Este foarte actuală această zi, în contextul evenimentelor din proximitatea noastră, invazia Federației Ruse din Ucraina. Noi, din păcate, poate în altă proporție, am trecut prin această experiență. Iată de ce, despre acea durere, care încă mai există, trebuie să vorbim. Trebuie să-i comemorăm cât va fi nevoie. Avem veteranii care au trăit această tragedie, rudele lor. Cred că, mai mult ca niciodată, înțelegem cât de importantă este pacea. Pentru asta trebuie să facem totul și vom face totul”, a accentuat Președintele Parlamentului, Igor Grosu.

Astăzi, se împlinesc 32 de ani de la declanșarea conflictului armat de pe Nistru. Pe 2 martie, în Republica Moldova este marcată Ziua memoriei și recunoștinței, în memoria eroilor căzuți pentru independența și integritatea teritorială a țării și în cinstea celor rămași în viață.

img24001546

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!