ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Două clădiri au fost avariate în Sankt Petersburg

14:09 | 02.03.2024 Categorie: Externe

Sankt Petersburg, 2 mar. /MOLDPRES/. Sâmbătă dimineață, două clădiri din Sankt Petersburg, Rusia, au fost avariate, iar locatarii au fost evacuați, după ce mai mulţi locuitori au anunţat o explozie puternică ce a distrus ferestrele, comunică MOLDPRES, cu referire la Agerpres.

Guvernatorul din Sankt Petersburg, Aleksandr Beglov, a declarat că „un incident” a avut loc în cartierul Krasnogvardeiski din nord-estul orașului. Nu au existat victime, dar locatarii au fost evacuați din apartamentele lor, a spus Beglov, fără să ofere detalii despre cauza incidentului sau natura acestuia.

Înregistrarea video realizată de Reuters la fața locului arată o fațadă deteriorată a unei clădiri, cu ferestrele distruse, balcoane afectate și sticlă spartă, precum și resturi pe pământ.

Locatarii caselor afectate au declarat pentru Reuters că au auzit niște sunete ciudate, urmate de o explozie și un incendiu.

„Am auzit prima dată o fluierătură pentru că tocmai deschisesem fereastra, apoi o explozie, o flacără şi un apartament plin de fum, fereastra a zburat”, a declarat locatara Elena pentru Reuters. Ea a spus ca acest lucru s-a întâmplat după ora 7.00 locală (4.00 GMT).

Presa rusă a raportat că incidentul ar fi putut fi provocat de o dronă ucraineană doborâtă, care se îndrepta către un depozit de combustibil din apropiere. Cu toate acestea, nu există nicio confirmare oficială în acest sens din partea autorităților ruse sau a presei de stat.

 

img24001547

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!