ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Peste 3.000 de jurnaliști străini vor reflecta de la Beijing lucrările celor „Două sesiuni”

06:59 | 03.03.2024 Categorie: Externe

Beijing, 3 mar. /MOLDPRES/. Peste 3.000 de jurnaliști străini s-au înregistrat pentru a reflecta evenimentele din cadrul celor „Două sesiuni”, care își vor începe lucrările la Beijing, China, în perioada 4-5 martie, transmite MOLDPRES.

Evenimentul este numit "Două sesiuni" deoarece atât Congresul Național al Poporului (NPC), cât și Conferința consultativă politică a poporului chinez (CPPCC) își desfășoară reuniunile anuale separat, dar în același timp. CPPCC este un organism consultativ, iar NPC, cu 3.000 de membri, este organul legislativ al Partidului Comunist Chinez. Printre membrii săi se numără oameni de afaceri, persoane cunoscute, celebrități. Mass-media locală a anunțat că una dintre primele femei pilot de vânătoare din țară a fost numită delegat.

În cadrul sesiunilor, delegații vor face modificări în legislație și vor vota bugetul.

A doua sesiune a celui de-al 14-lea Congres Național al Poporului și a doua sesiune a celui de-al 14-lea Comitet Național al Conferinței consultative politice a poporului chinez se vor deschide pe 5 și, respectiv, 4 martie.

Pentru a reflecta lucrările celor două sesiuni s-au înregistrat peste 3.000 de reporteri, inclusiv peste 1.000 din Hong Kong, Macao, Taiwan și din străinătate, conform Centrului de presă.

Potrivit Xinhua, numărul de jurnaliști locali și din străinătate a crescut semnificativ în comparație cu ultimii ani.

Pe lângă jurnaliştii străini acreditați, alți 96 de jurnaliști din 87 de țări, inclusiv din Republica Moldova, care participă la programul China International Press Center 2024, vor participa la deschiderea lucrărilor celor Două sesiuni.

Programul de schimb media, organizat de China International Press Communication Center (CICC), a început pe 1 martie la Beijing.

 

Această știre a fost scrisă ca parte a programului de schimb media al Centrului Internațional de comunicare a presei din China (CICC).

img24001550

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!