ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Furtună de zăpadă a lovit statele americane California şi Nevada

08:34 | 04.03.2024 Categorie: Externe

SUA, 4 mar. /MOLDPRES/. Un viscol puternic a afectat în ultimele ore mai multe regiuni din California și Nevada, state situate în vestul Statelor Unite ale Americii, conform informațiilor furnizate de BBC duminică, citează Agerpres și MOLDPRES.

Furtuna de zăpadă a cauzat închiderea drumurilor principale şi a mai multor staţiuni de schi, lăsând totodată fără curent electric zeci de mii de locuinţe.

Viscolul a fost deosebit de sever în regiunea Munţilor Sierra Nevada, unde vânturile au atins la rafală viteza de 305 km/h.

Localnicii au fost avertizați cu privire la „un risc ridicat spre extrem de mare de avalanșă” în acea regiune, inclusiv în zona din apropierea Lacului Tahoe.

O hartă care indică întreruperile de curent electric arată că peste 33.000 de persoane din Nevada și aproape 24.000 din California au rămas fără electricitate.

Sâmbătă, o porțiune de 121 km din autostrada Interstate 80 a fost închisă. Biroul Highway Patrol din Truckee, California, un oraș situat în apropierea graniței cu Nevada, a declarat pe platforma de socializare X că „personalul de urgență și camioanele de tractare au întâmpinat dificultăți în a ajunge la șoferi din cauza condițiilor severe de viscol”.

Zonele montane au fost cele mai afectate de furtună.

Meteorologii din Statele Unite i-au îndemnat pe oameni să rămână în spaţiile în care se află şi să nu se deplaseze, avertizând că ar putea dura mult timp pentru a-i scoate pe navetiştii rămaşi blocaţi în zăpadă din cauza furtunii.

Alte zone ale Statelor Unite continuă să se confrunte cu fenomene meteorologice extreme.

Incendiile de vegetaţie fac ravagii în Texas, unde pompierii depun mari eforturi încercând să controleze un incendiu masiv în condiţii meteorologice dificile.

img24001559

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!