ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Ministerul Justiției a încheiat un acord de parteneriat cu Asociația Obștească „Women for Justice”

19:58 | 05.03.2024 Categorie: Comunicate

Chişinău, 5 mar. /MOLDPRES/. În ajunul Zilei internaționale a femeii, ministrul Justiției, Veronica Mihailov-Moraru, a semnat, din numele Ministerului Justiției, Acordul de parteneriat cu Asociația Obștească „Women for Justice”. Scopul acordului este de a consolida eforturile pentru promovarea drepturilor și intereselor femeilor, prin colaborarea în proiecte și inițiative în acest sens. 

În cadrul discuțiilor s-a menționat faptul că în ultimii ani, s-au depus eforturi consistente privind conștientizarea diversității și egalității de gen. Astfel, femeile au oportunitatea de a-și construi cariere solide în domeniul justiției.  Subiectul egalității de gen este reflectat în Strategia națională de dezvoltare „Moldova Europeană 2030” prin mai multe obiective esențiale: economie durabilă și incluzivă, capital uman și social, instituții oneste și eficiente. 

„Implicarea societății civile cu expertiză în domeniu este vitală în procesul de integrare europeană, dar și poate contribui esențial la creșterea nivelului de cultură juridică. În acest sens, Acordul de parteneriat prevede și organizarea training-urilor și programelor de formare pentru actorii din justiție”, a menționat Veronica Mihailov-Moraru.

De asemenea, ministrul Justiției a apreciat inițiativa Asociației „Women for Justice” și le-a urat reprezentanților acesteia mult succes.

„Îmi doresc mult să dezvoltăm un mediu profesional mai echitabil și deschis, în care fiecare femeie să se simtă încurajată și sprijinită în realizarea potențialului său. Sunt sigură că datorită implicării active a întregii societăți lucrurile se pot îmbunătăți esențial”, a conchis Veronica Mihailov-Moraru.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!