ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Comunicat de presă al Serviciului Fiscal de Stat

08:27 | 06.03.2024 Categorie: Comunicate

Chişinău, 6 mar. /MOLDPRES/. Serviciul Fiscal de Stat acordă o atenție sporită comunicării cu contribuabilii și pune accent pe oferirea asistenței și consultanței fiscale, în vederea creării condiţiilor favorabile pentru conformarea voluntară la respectarea legislaţiei de către aceștia.

Pe pagina-web a SFS a fost publicat graficul seminarelor de instruire cu participarea contribuabililor pentru luna martie 2024, organizate de către Direcțiile deservire fiscală. Informația respectivă poate fi accesată la compartimentul „Seminare”.

În cadrul seminarelor vor fi abordate mai multe tematici, precum:

determinarea obligațiilor fiscale aferente impozitului pe venit de către agenţii economici;
regimul fiscal al persoanelor fizice ce desfășoară activitate independentă;
taxa pe valoarea adăugată;
evidența echipamentelor de casă și control;
servicii electronice fiscale;
amortizarea mijloacelor fixe în scopuri fiscale pentru 2023;
particularitățile completării Declarației cu privire la impozitul unic;
implimentarea Programului de conformare a contribuabililor pentru anul 2024;
reglementările juridice a prețurilor de transfer în Republica Moldova.
Toate seminarele sunt gratuite și vor avea loc în regim mixt (format fizic și online). Vă puteți înregistra la oricare seminar indiferent de raza de deservire.

Astfel, vă îndemnăm să accesați link-ul: www.sfs.md/ro/seminare, să alegeți seminarul/seminarele la care doriți să participați și să completați formularul de înregistrare cu datele de contact solicitate.  

Serviciul Fiscal de Stat încurajează înscrierea și participarea activă a contribuabililor la seminarele ce urmează a fi desfășurate.

De asemenea, autoritatea fiscală încurajează contribuabilii să propună tematici pentru seminarele ce urmează a fi organizate, prin accesarea compartimentului „Seminare” de pe pagina-web www.sfs.md și utilizarea funcționalului „Propuneți tema”.

Precizăm că,  pe parcursul anului 2023, de către Direcțiile deservire fiscale ale Serviciului Fiscal de Stat au fost organizate și desfășurate 422 seminare la care au participat 6 207 de contribuabili.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!