ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Comunicat de presă al Comisiei Naționale a Pieței Financiare

14:55 | 06.03.2024 Categorie: Comunicate

Chişinău, 6 mar. /MOLDPRES/. În cadrul ședinței din 5 martie 2024, Consiliul de Administrație al Comisiei Naționale a Pieței Financiare a aprobat o serie de decizii aferente pieței de capital, inter alia:

I.               Reglementare:

Modificarea Codului de guvernanță corporativă, aprobat prin Hotărârea CNPF nr. 67/10/2015, în vederea realizării angajamentului asumat privind transpunerea Directivei UE nr. 2017/828 „de modificare  a Directivei 2007/36/CE în ceea ce privește încurajarea implicării pe termen lung a acționarilor” în partea ce vizează politica și raportul de remunerare a persoanelor cu funcții de răspundere ale entităților de interes public. Proiectul a fost consultat cu părțile interesate și participanții pieței.

II.            Autorizare:

Înregistrarea în Registrul emitenților de valori mobiliare a rezultatelor emisiunii suplimentare de acțiuni ale societății pe acțiuni „CONGAZCIC”, în sumă de 378 400 lei, în număr de 37 840 acțiuni ordinare nominative, din contul mijloacelor bănești. Capitalul social al societății după majorare va constitui 601 000 lei, divizat în 60 100 de acțiuni ordinare nominative de clasa I, cu valoarea nominală a unei acțiuni de 10 lei.

Înregistrarea în Registrul emitenților de valori mobiliare a restructurării emisiunii anterioare de valori mobiliare, plasate de compania „GAROFIȚA” SA, prin mărirea valorii nominale a unei acțiuni ordinare nominative de la 1 leu la 4 lei, și majorarea capitalului social cu 502 044 lei, din contul capitalului propriu. Capitalul social al societății, după restructurare și majorare, va constitui 669 392 lei, divizat în 167 348 de acțiuni ordinare nominative de clasa I, cu valoarea nominală a unei acțiuni de 4 lei.

Radierea valorilor mobiliare emise anterior de 40 de societăți pe acțiuni din Registrul emitenților de valori mobiliare, urmare a radierii acestora din Registrul de stat al persoanelor juridice.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!