ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Rezerviștii Forțelor Armate participă la exerciții militare

10:19 | 11.03.2024 Categorie: Societate

Chişinău, 11 mar. /MOLDPRES/. Armata Națională va desfășura în lunile aprilie, mai, iunie și septembrie exerciții anuale cu rezerviștii Forțelor Armate, comunică MOLDPRES.

Potrivit Ministerului Apărării, durata exercițiilor va fi de cinci zile. În cadrul acestora se vor verifica aptitudinile rezerviștilor și familiarizarea acestora cu echipamentul și armamentul din dotarea Armatei Naționale.

Totodată, rezerviștii înregistrați pentru participare la instruiri vor fi chemați la Centrele Militare Teritoriale prin ordine de chemare, la locul unde aceștia au viza de reședință.

Exercițiile se desfășoară în conformitate cu cerințele Legii nr. 1244/2002 cu privire la rezerva Forțelor Armate, precum și a Planului de instruire al Armatei Naționale pentru anul 2024.

img24001707

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!