ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Şefa diplomaţiei germane l-a criticat pe Papa Francisc în legătură cu afirmaţiile sale privind Ucraina

13:05 | 11.03.2024 Categorie: Externe

Chişinău, 11 mar. /MOLDPRES/. Şefa diplomaţiei germane Annalena Baerbock a criticat în mod ferm îndemnul Papei Francisc adresat Ucrainei de a negocia cu Moscova, afirmând că ea "nu înţelege" poziţia lui, informează luni AFP.

Papa a suscitat furia responsabililor ucraineni la sfârşitul săptămânii trecute după ce a declarat, într-un interviu pentru televiziunea elveţiană, că Ucraina "trebuie să aibă curajul de a arbora drapelul alb şi de a negocia", la doi ani de la declanşarea invaziei ruse împotriva Ucrainei.

"Eu cred că unele lucruri nu pot fi înţelese decât dacă le vezi cu ochii proprii", a adăugat ministrul german, care de la începutul războiului s-a deplasat de mai multe ori la Kiev. 

Annalena Baerbock a declarat că dacă Ucraina şi aliaţii săi "nu dau dovadă de forţă acum, nu va fi pace".

"Trebuie să fim alături de Ucraina şi să facem tot ce ne stă în putinţă pentru a garanta că ea se poate apăra", a adăugat şefa diplomaţiei germane.

Germania este al doilea contributor, după SUA, în materie de ajutor militar acordat Ucrainei.

img24001717

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!