ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Vaticanul afirmă că încetarea agresiunii ruse este prima condiție pentru pace în Ucraina

12:42 | 12.03.2024 Categorie: Externe

Chişinău, 12 mar. /MOLDPRES/. Prima condiție pentru orice negocieri pentru încetarea războiului din Ucraina este ca Rusia să pună capăt agresiunii sale, a declarat numărul 2 de la Vatican, într-un interviu publicat marți de cotidianul Corriere della Sera, relatează Reuters, preluat de Agerpres și MOLDPRES.

Ministerul de Externe ucrainean l-a convocat, luni, pe nunțiul papal pentru a exprima „dezamăgirea” legată de comentariul papei Francisc potrivit căruia Ucraina „trebuie să aibă curajul de a arbora drapelul alb” și să înceapă negocieri cu Rusia pentru a se pune capăt războiului început în urmă cu doi ani.

Cardinalul Pietro Parolin, secretarul de stat al Vaticanului, a afirmat că Sfântul Scaun face presiuni pentru încheierea războiului și că „în primul rând ar trebui ca agresorii să înceteze focul”.

img24001745

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!