ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Rusia: Două depozite de carburant, cuprinse de flăcări după atacuri ucrainene cu drone

12:52 | 12.03.2024 Categorie: Externe

Chişinău, 12 mar. /MOLDPRES/. Două depozite de carburant au fost atacate cu drone, marți dimineață, la Orel și Kstovo, două orașe rusești situate la 160 de kilometri de frontiera ucraineană, respectiv la 450 de kilometri est de Moscova, au anunțat guvernatorii regionali, transmite AFP, preluat de Agerpres și MOLDPRES.

Ambele atacuri au fost urmate de incendii. Guvernatorul regiunii Novgorod, Gleb Nikitin, a informat că un complex de carburant și energie din zona industrială Kstovo fusese atacat de drone.

„Serviciile speciale lucrează la fața locului, utilizând toate forțele și toate mijloacele necesare pentru a localiza incendiul în una dintre instalațiile de rafinare a petrolului'', a scris Nikitin pe Telegram, precizând că nu există victime.

Pe de altă parte, guvernatorul regiunii Orel, Andrei Klicikov, a anunțat că „o dronă a căzut la Orel”. ''Un complex de carburant și energie a fost atacat. Serviciile speciale lucrează pentru a ține sub control incendiul. Nu există nicio victimă'', a scris Klicikov pe Telegram.

Potrivit unui reprezentant al serviciilor de urgență ruse, citat de agenția RIA Novosti, un rezervor ce conținea produse petroliere a luat foc. Media locale au raportat că atacul s-a produs către ora locală 03:00 (00:00 GMT).

De asemenea, drone ucrainene au atacat în noaptea de luni spre marți regiunea rusă Belgorod, fără a se înregistra răniți. O linie de alimentare cu energie electrică a fost avariată, potrivit guvernatorului regional.

„Regiunea Belgorod a fost atacată de forțele ucrainene prin intermediul dronelor care au lansat patru încărcături explozive'', a indicat, pe Telegram, guvernatorul Viaceslav Gladkov. Potrivit acestuia, șapte comune au rămas fără alimentare cu energie electrică

img24001747

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!