ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

COVID-19: Săptămâna trecută au fost înregistrate 84 de cazuri

16:41 | 12.03.2024 Categorie: Societate

Chişinău, 12 mar. /MOLDPRES/. În Republica Moldova în ultima săptămână au fost înregistrate 84 de cazuri de COVID-19, comunică MOLDPRES.

Potrivit Agenției Naționale pentru Sănătate Publică /ANSP/, în perioada 04 – 10 martie au fost înregistrate 84 de cazuri de COVID-19 (inclusiv 14 în regiunea transnistreană), fiind o descreștere cu peste 23% comparativ cu săptămâna anterioară de monitorizare. În rândul copiilor de până la 14 ani au fost raportate nouă cazuri. A fost înregistrat un caz de deces asociat cu infecția COVID-19, la o femeie cu vârsta de 68 de ani.

Specialiștii ANSP recomandă respectarea principalelor măsuri de protecție pentru sănătatea și siguranța cetățenilor. Printre acestea – păstrarea distanței sociale, evitarea locurilor aglomerate; respectarea regulilor de igienă a mâinilor, igiena respiratorie; respectarea măsurilor sanitare la locul de muncă, cu aerisirea spațiilor închise, purtarea măștilor în instituțiile medicale și adresarea la medicul de familie la apariția primelor simptome ale infecției COVID-19.

Medicii reiterează că vaccinarea împotriva gripei și COVID-19 rămâne a fi cea mai eficientă metodă de a evita cazurile grave de boală și deces.

img24001754

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!