ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

În februarie, consumul de gaze a scăzut cu 30 la sută comparativ cu ianuarie

18:13 | 12.03.2024 Categorie: Economie

Chişinău, 12 mar. /MOLDPRES/. În luna februarie curent, consumul de gaze naturale a crescut cu 15,1 la sută față de aceeași perioadă a anului trecut și a constituit 108,1 milioane de metri cubi. Totodată, fața de luna ianuarie 2024, acest indicator a scăzut cu 46,5 milioane de metri cubi, sau cu circa 30,1%. Datele au fost prezentate astăzi de către SA „Moldovagaz”, transmite MOLDPRES.

Potrivit sursei citate, în luna februarie, pentru peste 453 de mii de consumatori casnici au fost calculate compensații în mărime de 130,9 milioane de lei. Adițional, consumatorilor casnici din asociațiile de locatari în număr total de 4702 locuri de consum, volumul compensațiilor calculate a constituit 1,7 milioane lei, în funcție de categoria vulnerabilității energetice atribuite.

În perioada de referință, de la rețeaua de distribuție a gazelor naturale au fost deconectate 755 unități de consum, datoriile posesorilor acestora fiind de circa patru milioane de lei (200 de mii de euro). 

Conform datelor SA „Moldovagaz”, nivelul total de achitare a consumului de gaze naturale pentru volumul furnizat de la începutul anului curent se ridică la 95,1% și constituie 2,425 miliarde de lei, acest indicator fiind cu 7,6% mai mare în comparație cu aceeași perioadă a anului trecut.

img24001759

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!