ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Putin avertizează din nou: Rusia este pregătită pentru un război nuclear

10:33 | 13.03.2024 Categorie: Externe

Chişinău, 13 mar. /MOLDPRES/. Președintele rus Vladimir Putin a avertizat Occidentul că Rusia este practic pregătită pentru un război nuclear. El a subliniat că, în cazul în care SUA ar trimite trupe în Ucraina, acest lucru ar fi considerat o escaladare semnificativă a conflictului, scrie Agerpres, preluat de MOLDPRES.

Putin, care a acordat un interviu postului de televiziune Rossia-1 și agenției de presă RIA, cu câteva zile înainte de alegerile prezidențiale din 15-17 martie, a declarat că lumea se îndreaptă rapid către un scenariu de război nuclear. Totuși, el a menționat că nu consideră necesară utilizarea armelor nucleare în Ucraina.

„Din punct de vedere tehnico-militar, suntem, desigur, pregătiţi”, a declarat Putin, în vârstă de 71 de ani, atunci când a fost întrebat dacă Rusia este cu adevărat pregătită pentru un război nuclear.

Putin a afirmat că SUA au înțeles că, în cazul în care desfășoară trupe americane pe teritoriul rus sau în Ucraina, Rusia va interpreta acest demers drept o intervenție.

El a subliniat că în Statele Unite există suficienți specialiști în domeniul relațiilor ruso-americane și al reținerii strategice. Totuși, Putin a adăugat că nu crede că situația se îndreaptă rapid către o confruntare nucleară, dar a subliniat că Rusia este pregătită pentru aceasta.

img24001765

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!