ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Asistenții personali din capitală vor primi un ajutor financiar

14:51 | 18.03.2024 Categorie: Societate

Chişinău, 18 mar. /MOLDPRES/. Ministerul Muncii și Protecției Sociale (MMPS) va oferi un ajutor financiar pentru asistenții personali din mun. Chișinău cărora le-a fost modificat raportul de muncă prin diminuarea normei sau eliberare din cadrul Direcției Generale pentru Protecția Drepturilor Copiilor (DGPDC) și Direcției Generale Asistență Medicală și Socială (DGAMS), informează MOLDPRES.

Potrivit MMPS, circa 1 200 de asistenți personali vor primi în luna martie o plată în sumă de 5 000 de lei, iar în luna aprilie vor beneficia de încă un ajutor bănesc în funcție de proporția în care a fost diminuată norma sau a fost încetat total raportul de muncă.

Plățile vor fi realizate fără depunerea unor solicitări sau a cererilor, dar cu efectuarea unor evaluări suplimentare pentru a stabili în ce măsură a fost afectat fiecare asistent personal. Suportul va putea fi ridicat la oficiile „Poșta Moldovei”. Asistenții personali vor fi anunțați printr-un SMS despre disponibilitatea de ridicare a banilor. Aceștia sunt oferiți de MMPS, cu sprijinul partenerilor de dezvoltare și a donatorilor.

Începând cu luna ianuarie, DGPDC și DGAMS din cadrul primăriei capitalei au operat modificări la contractele de muncă și au disponibilizat mai mulți asistenți personali din municipiu, fapt care a provocat nemulțumirea acestora.

img24001908

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!