ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

100 de lucrători medicali vor fi instruiți cu privire la managementul clinic al AVC

08:56 | 26.03.2024 Categorie: Societate

Chişinău, 26 mar. /MOLDPRES/. Un număr de 100 de lucrători medicali participă în perioada 25-29 martie curent la ateliere de lucru prin simulare cu privire la managementul clinic al accidentului vascular cerebral (AVC) acut, comunică MOLDPRES.

Potrivit Ministerului Sănătății, pe parcursul acestei săptămâni, vor fi implicați în atelierele de lucru prin simulare peste 100 de medici neurologi, imagiști-radiologi, medici de urgență, anesteziologi-reanimatologi, tehnicieni radiologi, asistente medicale, inclusiv din secțiile de Anestezie și Terapie Intensivă. Sesiunile de simulare sunt susținute de medici-consultanți în patologia AVC a spitalului Universității lituaniene de științe ale sănătății și medici neurologi din Republica Moldova.

Astfel, lucrătorii medicali vor aplica în practică cunoștințele cu privire la managementul AVC acumulate în cadrul celor trei runde de instruiri desfășurate în lunile noiembrie 2023, precum și decembrie 2023 și ianuarie curent.

Atelierele de lucru sunt organizate de Ministerul Sănătății și Societatea Neurologilor din Republica Moldova, cu suportul Biroului de Cooperare al Elveției, în contextul lansării Serviciului național de asistență medicală al AVC.

img24002128

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!