ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Dorin Recean a discutat cu elevii și profesorii din Glodeni: „Avem nevoie de cât mai mulți tineri specialiști, pentru a dezvolta țara și a ne integra în familia europeană”

11:00 | 05.04.2024 Categorie: Oficial

Chişinău, 5 apr. /MOLDPRES/. Importanța educației de calitate și beneficiile integrării europene pentru viitorul țării noastre au fost printre subiectele discutate la Glodeni de premierul Dorin Recean cu elevii și profesorii Liceului Teoretic „Vasile Coroban”, transmite MOLDPRES referire la Direcția comunicare a Guvernului. 

Șeful Executivului a evidențiat necesitatea implicării tinerilor în dezvoltarea societății și i-a încurajat să-și continue studiile la universitățile din Republica Moldova: „Avem nevoie de cât mai mulți tineri specialiști, pentru a dezvolta țara și a ne integra în marea familie europeană”.

Totodată, prim-ministrul Dorin Recean a discutat cu profesorii liceului despre acțiunile întreprinse de Executiv în susținerea cadrelor didactice și atragerea tinerilor specialiști: „Pentru formarea viitoarelor generații, Guvernul construiește condiții mai bune în școli și oferă suport pentru dezvoltarea profesională a cadrelor didactice”.

Liceul Teoretic „Vasile Coroban” a beneficiat de reabilitarea termică a instituției, fiind realizate lucrări de izolare a pereților clădirii, construcție a planșeului subsolului și înlocuirea ferestrelor, prin Proiectul Fondul pentru Eficiență Energetică. De asemenea, Liceul Teoretic „Vasile Coroban” se numără printre instituțiile selectate în cadrul programului „Rețeaua Școlilor Model”, lansat de Ministerul Educației și Cercetării.

 

img24002427

img24002427

img24002427

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!