ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Mai muilţi fermieri au solicitat Capital Circulant Agricol

08:15 | 06.04.2024 Categorie: Economie

Chişinău, 6 apr. /MOLDPRES/. În primele trei săptămâni de la lansare, Produsul „Capital Circulant Agricol”, a fost solicitat de zece agricultori, iar cinci cereri au fost deja aprobate. Altele cinci sunt în proces de analiză, transmite MOLDPRES cu referire la Ministerul Agriculturii şi Industriei Alimentare (MAIA).

Noul instrument financiar, Produsul Capital Circulant Agricol, prevede o garanție din partea statului în valoare de până la 1 milion 600 mii lei (80 mii de euro), dar nu mai mult de 80% din valoarea creditului. Acest instrument financiar este conceput pentru susținerea necesităților imediate ale sectorului agricol. „Destinația creditelor acoperite de acest instrument este finanțarea mijloacelor circulante, inclusiv refinanțarea creditelor acordate pentru finanțarea mijloacelor circulante”, explică MAIA.

Noul instrument de creditare a devenit disponibil pentru agricultori din 15 martie 2024. Agricultorii interesați sunt încurajați să se adreseze băncilor comerciale la care sunt deserviți pentru a accesa instrumentul financiar.

 

img24002458

img24002458

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!