ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

FOTO Echipamente și dispozitive medicale, donate de Consiliul Europei sistemului penitenciar

15:47 | 09.04.2024 Categorie: Societate

Chişinău, 9 apr. /MOLDPRES/. Un lot de echipamente, dispozitive și mobilier medical a fost oferit de Consiliul Europei sistemului penitenciar din țara noastră, comunică MOLDPRES.

La ceremonia de transmitere a participat ministrul Justiției, Veronica Mihailov-Moraru și secretarul general adjunct al Consiliului Europei, Bjørn Berge, aflat în vizită în țara noastră.

În deschiderea evenimentului, oficialul CoE a subliniat că „excelenta cooperare și parteneriatul dintre Consiliul Europei și autoritățile Republicii Moldova generează, fără îndoială, rezultate frumoase și ne ajută să ridicăm, împreună, standardele privind calitatea asistenței medicale în penitenciare și să îmbunătățim sănătatea și starea de bine a deținuților”.

Ministra Justiției a apreciat sprijinul acordat de Consiliul Europei. „Îmbunătățirea condițiilor din penitenciare, inclusiv prin asigurarea serviciilor medicale de calitate pentru toate persoanele aflate în detenție, este o prioritate pentru Ministerul Justiției. Dotarea cabinetelor medicale din penitenciare cu echipamente moderne va contribui semnificativ la creșterea calității serviciilor medicale prestate persoanelor private de libertate, dar și la asigurarea respectării dreptului la sănătate a acestora. Suntem recunoscători Oficiului Consiliului Europei la Chișinău pentru această contribuție valoroasă și pentru că susține necondiționat eforturile noastre de creare a condițiilor decente de detenție, așa cum prevăd standardele internaționale”, a opinat Mihailov-Moraru.

Secretarul general adjunct al Consiliului Europei, Bjørn Berge, efectuează a o vizită Republica Moldova, în perioada 8 - 9 aprilie curent. Programul oficialului  a inclus și o vizită la Universitatea de Stat din Moldova, unde acesta a ținut o prelegere publică. Bjørn Berge a avut și o serie de reuniuni la nivel înalt, acesta s-a întâlnit cu Vladimir Cuc, secretar de stat al Ministerului Afacerilor Externe și cu Igor Grosu, președintele Parlamentului.

img24002556

img24002556

img24002556

img24002556

img24002556

img24002556

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!