ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Consulii onorifici au fost reuniți la Parlament

13:38 | 17.04.2024 Categorie: Politică

Chişinău, 17 apr. /MOLDPRES/. Comisia parlamentară politică externă și integrare europeană a organizat, astăzi, o reuniune a consulilor onorifici care activează în Republica Moldova, comunică MOLDPRES.

Potrivit Direcției comunicare și relații publice a Parlamentului, discuțiile s-au axat pe subiecte legate de diplomația economică. La discuții au mai participat reprezentanți ai Ministerului Dezvoltării Economice și Digitalizării și ai Ministerului Afacerilor Externe.

„Diplomația economică reprezintă un pilon fundamental al politicii externe a oricărei țări, iar Republica Moldova nu face o excepție. Într-o lume tot mai interconectată și mai competitivă, este esențial să ne consolidăm eforturile pentru a promova interesele economice ale țării noastre și pentru a atrage investiții străine în sectoarele-cheie ale țării”, a opinat președintele Comisiei Ina Coșeru.

Ea a adăugat că printre obiectivele autorităților se regăsesc identificarea și valorificarea oportunităților de afaceri, consolidarea parteneriatelor strategice și atragerea investițiilor.

Vicepreședintele Parlamentului, Doina Gherman, a îndemnat consulii să rămână alături de Republica Moldova și să ajute cetățenii săi. „Acum, este nevoie de mobilizare, de organizare și de multă încredere. Îndemnul nostru este să ajutați Republica Moldova să devină parte a lumii libere și democratice, pentru că acolo este locul ei”, a conchis oficialul.

img24002805

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!