ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Viceprim-ministrul pentru Integrare Europeană, Cristina Gherasimov, a avut o întrevedere cu președintele Comisiei de politică externă a Bundestagului, Michael Roth

18:01 | 18.04.2024 Categorie: Oficial

Chişinău, 18 apr. /MOLDPRES/. Agenda de integrare europeană, prioritățile curente și determinarea autorităților de a realiza reformele necesare pentru apropierea de standardele UE și pentru asigurarea parcursului european al țării au fost subiectele abordate de către Viceprim-ministrul pentru Integrare Europeană, Cristina Gherasimov, în cadrul unei întrevederi cu președintele Comisiei de politică externă a Bundestagului, Michael Roth, transmite MOLDPRES.

Totodată, oficialii au discutat și despre situația de securitate din regiune. „Germania este un prieten puternic al Republicii Moldova, motiv din care am ținut să mulțumesc pentru suportul consecvent de care beneficiem, de-a lungul anilor, din partea Cancelariei de la Berlin. Este un sprijin substanțial, ce contribuie la consolidarea sectoarelor-cheie - reziliența economică și dezvoltarea afacerilor, combaterea corupției și reforma justiției, infrastructura și securitatea energetică”, a subliniat Cristina Gherasimov.

Viceprim-ministrul pentru Integrare Europeană a apreciat, de asemenea, angajamentul Germaniei de a susține Republica Moldova în continuare atât în plan politic, în parcursul european, cât și pentru a moderniza și dezvolta țara. „Toate acestea înseamnă pași concreți spre edificarea Moldovei europene”, a specificat Cristina Gherasimov.

img24002859

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!