ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

USMF „Nicolae Testemițanu” organizează Congresul bienal internațional pentru studenți, doctoranzi și tineri medici „MedEspera”

10:10 | 25.04.2024 Categorie: Societate

Chişinău, 25 apr. /MOLDPRES/. Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie (USMF) „Nicolae Testemițanu” organizează Congresul bienal internațional pentru studenți, doctoranzi și tineri medici „MedEspera”, ediția a X-a. Formul științific este o platformă pentru tinerii cercetători de a-şi promova proiectele și realizările științifice, de a-şi dezvolta cunoștințele în domeniul medicinei, informează MOLDPRES.

Inaugurarea Congresului va avea loc astăzi, începând cu ora 10:00, în Sala polivalentă a Complexului Sociocultural Universitar, et. 3 (str. Nicolae Testemițanu, 25).

La deschidere vor participa: ministrul Sănătății, Ala Nemerenco, administrația USMF „Nicolae Testemițanu”, profesori invitați din țară și de peste hotare, studenți, medici rezidenți și tineri cercetători.

Evenimentul se va desfășura în perioada 24-27 aprilie curent și va include opt prelegeri magistrale, 15 sesiuni științifice, un simpozion și trei mese rotunde, 36 de workshopuri, ținute de personalități din domeniul medicinei, stomatologiei și farmaciei. Forumul va întruni peste 700 de participanți, dintre care 600 – naționali și peste 100 internaționali din România, Cehia, Serbia, Grecia, Marea Britanie, Elveția.

„MedEspera” se numără printre cele mai importante forumuri ştiinţifice ale USMF „Nicolae Testemițanu” și reprezintă o platformă viabilă pentru tinerii cercetători de a-şi promova proiectele de cercetare și realizările științifice, de a-şi dezvolta cunoștințele în domeniul medicinei, stomatologiei, farmaciei și sănătății publice şi de a stabili relaţii de colaborare și de prietenie cu semenii lor de peste hotare. 

Ceremonia de închidere a Congresului și de premiere va avea loc sâmbătă, 27 aprilie, ora 10:00, în Sala polivalentă a Complexului Sociocultural Universitar.

Evenimentul este organizat de USMF „Nicolae Testemițanu” în parteneriat cu Asociația Studenților și Rezidenților în Medicină din Moldova, sub egida Ministerului Educației și Cercetării și a Ministerului Sănătății.

img24003023

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!