ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Republica Moldova 30 de ani de independență

Prim-ministrul interimar, Aureliu Ciocoi s-a întâlnit cu Ambasadorul UE,  Peter Michalko

17:26 | 17.02.2021 Categorie: Oficial

Chişinău, 17 feb. /MOLDPRES/. În cadrul întrevederii de astăzi a prim-ministrului interimar, Aureliu Ciocoi, cu Ambasadorul UE la Chișinău, Peter Michalko, au fost abordate evoluțiile recente de pe agenda bilaterală a dialogului RM-UE, informează MOLDPRES.

Potrivit Direcţiei comunicare și protocol a Executivului, ambasadorul Michalko a relatat despre rezultatele preliminare ale misiunii de formulare a Programului Indicativ Multianual 2021-2027, document de planificare strategică a asistenței europene destinate Republicii Moldova. Unul din domeniile prioritare în acest sens va constitui sectorul economic. De asemenea, vor fi sprijinite procesele de bună guvernare și supremație a legii, transformare digitală, politicile de mediu, promovarea societății inclusive.

La rândul său, prim-ministrul interimar a subliniat importanța avansării reformei cuprinzătoare în sectorul justiției și combaterii corupției, drept una din condițiile de bază pentru înregistrarea progresului în celelalte domenii. De asemenea, premierul Ciocoi a accentuat necesitatea ridicării semnificative a calității studiilor în sistemul de învățământ al Republicii Moldova.

În altă ordine de idei, a fost efectuat un schimb de opinii cu privire la situația epidemiologică și eforturile în ceea ce privește accesarea stocului de vaccin anti-COVID-19. Prim-ministrul interimar Aureliu Ciocoi a exprimat mulțumiri pentru asistența acordată de UE în combaterea pandemiei.

foto: Guvern

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!