ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Previziuni pentru ziua de vineri, 8 mai 2015

19:04 | 07.05.2015 Categorie:

1. EVENIMENTE ÎN CADRUL ȚĂRII

Ministerul Tineretului şi Sportului va organiza Conferinţa naţională cu genericul „Consolidarea Consiliilor Raionale şi Municipale ale Tinerilor”, care se va desfăşura în perioada 8-9 mai. 

Ora 10.00, Hotelul Vila Verde din capitală, str. Grenoble 110.

***

Platforma civică „Demnitate și Adevăr” invită reprezentanţii mass-media la o conferinţă de presă cu tema „Măsurile platformei civice „Demnitate şi Adevăr” de consolidare a societăţii civile”.

Ora 12.00, Agenţia INFOTAG.

***

Debate Academy invită reprezentanţii mass-media la o conferinţă de presă  cu tema „Debate Academy se lansează. Spune DA dezbaterilor!”.

Ora 11.00, Agenţia INFOTAG.

***

În zilele de 7-8 mai, la Academia de Științe a Moldovei se desfășoară Conferința  științifico-practică internațională ”Dezvoltarea și cooperarea în  Europa Centrală și de Est în contextul geopolitic actual". 

Ora 9.30, bd.  Ștefan cel Mare și Sfînt, 1, Sala Mică, et. II.

***

La Chișinău va avea loc repetiţia generală a Programului „In Memoriam”, susţinut de maestrul Eugen Doga şi Orchestra Simfonică a Teatrului Naţional de Operă şi Balet „Maria Bieşu”, spectacol ce urmează a fi prezentat pe 9 Mai în Piaţa Marii Adunări Naţionale.     

Ora 11.00, TNOB „Maria Bieşu”.

***

În orașul Vadul lui Vodă  va demara cel de-al patrulea Forum al Consiliului de Tineret din cadrul Confederaţiei Naţionale a Sindicatelor din Moldova (CNSM), care se va desfăşura în perioada 8-10 mai.

Ora 15.30.

***

Universitatea Tehnică a Moldovei organizează cea de-a IV-a ediţie a Expoziţiei lucrărilor de creație ale studenților „Creaţia deschide Universul”, dedicată Zilei Europei și destinată elevilor claselor absolvente din şcoli, licee, colegii, publicului larg.

Ora 10.00, Centrul de Excelenţă al UTM din str. Studenţilor, 9/11.

***

La poligonul ”Dinamo” va începe campionatul structurilor de forță din țară (MAI, SIS, DIP, CNA, SPPS) la tir, concursul pe echipe și individual.

Ora 10.00, sectorul Ciocana (pădurea Rîșcani), str. N. Dimo 30.

***

În perioada 6-9 mai, în R. Moldova se desfășoară cea de-a V-a ediţie a Festivalului Internaţional „Primăvara Europeană a Poeţilor 2015”. 

*** 

Centrul Expoziţional “Constantin Brâncuşi” găzduiește, pînă la 10 mai, expoziţia personală de pictură a lui Anatol Danilişin “Transparenţe fără limite”. 

***

La Muzeul Național de Artă al Moldovei este prezentată, de asemenea pînă pe 10 mai, o expoziție a unor graficieni din Ungaria.

 

2. MISIUNI MOLDOVENEȘTI ÎN STRĂINĂTATE

Ministrul Tineretului şi Sportului Serghei Afanasenco efectuează o vizită de lucru în Lituania în perioada 4-11 mai.

(Editor M. Jantovan) 

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!