ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

În capitală s-a desfășurat maratonul „Chişinăul accesibil pentru toţi”

15:00 | 05.08.2015 Categorie: Societate

Chişinău, 5 aug. /MOLDPRES/. În capitala Republicii Moldova s-a desfăşurat astăzi maratonul „Chişinăul accesibil pentru Toţi”, informează MOLDPRES.

Evenimentul a fost organizat de către Asociaţia „Motivaţie”, Centrul Media pentru Tineri şi Centrul de Asistenţă Juridică a Persoanelor cu Dizabilităţi.

Solicitat de MOLDPRES, directorul executiv al Asociaţiei „Motivaţie” Igor Mereacre a menţionat că în timpul maratonului a fost testată accesibilitatea persoanelor cu dizabilităţi în instituţiile publice din patru sectoare ale capitalei: Rîşcani, Buiucani, Centru şi Botanica.

Potrivit sursei citate, scopul acţiunii este de a evalua un număr cît mai mare de instituţii publice şi de a solicita autorităţilor publice locale şi centrale să asigure accesibilitatea pentru toţi.

Echipele au fost formate din persoane în scaune rulante, mămici cu copii în cărucioare, persoane nevăzătoare şi alţi locuitori ai Chişinăului care îşi doresc un oraş accesibil.

Ion Guţu, persoană cu deficienţe de vedere, a subliniat că a fost bucuros să participe la acest maraton, care are un scop nobil – de a ajuta persoanele cu dizabilităţi. „Am încercat de mai multe ori să mă angajez la serviciu, dar cînd patronii au aflat că am deficienţe de vedere, au renunţat să-mi ofere un loc de muncă”, a constatat Ion Guţu.  

Datele culese vor fi sistematizate şi puse la dispoziţia reprezentanţilor autorităţilor publice locale şi centrale.

(Reporter N. Roibu, editor A. Răileanu)

img15005229

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!