ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Un festival internaţional de folclor a început în raionul Cahul

15:50 | 21.08.2015 Categorie: Regiuni

Chişinău, 21 aug. /MOLDPRES/. Primul Festival internaţional de folclor al tineretului, culturii şi tradiţiei cu genericul “Valea Prutului - vatră de folclor“ are loc în perioada 21-23 august în raionul Cahul. Evenimentul este organizat cu suportul comun al autorităţilor locale din R. Moldova şi România în scopul dezvoltării culturale a zonei transfrontaliere, transmite MOLDPRES.

Festivalul se va desfăşura în patru localități din raion (Văleni, Colibaşi, Slobozia Mare și Giurgiuleşti), iar ceremonia de închidere va fi găzduită de oraşul Cahul. 

Organizatorii festivalului au menţionat că prin această acţiune, desfăşurată în premieră, dar pe care o doresc să aibă continuitate, vor promova tinerele talente şi multiculturalismul din regiunea transfrontalieră riverană Prutului.

În cele trei zile de festival, pe scene vor evolua colective artistice, solişti vocali şi instrumentişti cu programe folclorice specifice etniilor conlocuitoare în zona hotarului de pe Prut. Pe lîngă partea artistică, agenda festivalului prevede şi expoziţii de artizanat, ateliere de lucru ale meşterilor populari etc.

(Reporter L. Grubîi, editor L. Alcază)

img15005568

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!