ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

La Cahul a fost deschis un Centru de reintegrare socială

15:08 | 15.09.2015 Categorie: Regiuni

Chişinău, 15 sep. /MOLDPRES/. Centrul de integrare socială „Casa mea” a fost inaugurat astăzi în oraşul Cahul. Acesta este destinat copiilor şi tinerilor orfani sau rămaşi fără ocrotire părintească, cu vîrsta cuprinsă între 16 şi 23 de ani, informează MOLDPRES.

Instituţia face parte din Complexul de servicii sociale „Împreună”, creat în urma reorganizării Gimnaziului-internat din Cahul cu susţinerea Asociaţiei obşteşti „Parteneriate pentru fiecare copil”.  Centrul are opt locuri, iar pentru beneficiari sînt prevăzute servicii de cazare, îngrijire, asistenţă socială, psihologică şi de orientare profesională.

Potrivit directorului complexului, Emilia Mocanu, deschiderea centrului este importantă pentru tinerii care din varii motive sînt nevoiţi să stea cu anii în plasament în instituţiile rezidenţiale şi care, la absolvire, nu au o familie unde să se întoarcă. „Sarcina noastră este de a-i pregăti pentru viaţa de sine stătătoare şi de a-i susţine în procesul de integrare în comunitate. Centrul dispune de toate condiţiile pentru a le oferi posibilităţi de dezvoltare”, a menţionat Mocanu.

Reorganizarea Gimnaziului-internat din oraşul Cahul a fost iniţiată în anul 2007. Instituţia a fost prima din ţară supusă procesului de transformare în cadrul implementării Strategiei privind reforma sistemului rezidenţial de îngrijire. Asociația obștească ”Parteneriate pentru fiecare copil” activează aproape de 20 de ani în R. Moldova. În colaborare cu autorităţile publice locale asociația dezvoltă programe axate pe prevenirea separării copiilor de familie şi oferă asistenţă tehnică Guvernului în vederea reformării sistemului de protecţie a copilului.

(Reporter L. Grubîi, editor A. Răileanu)

img15006084

img15006084

img15006084

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!