ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

La Bruxelles se desfășoară prima reuniune a Comitetului Parlamentar de Asociere UE – R. Moldova

10:06 | 21.09.2015 Categorie: Politică

Chişinău, 21 sep. /MOLDPRES/. În perioada 21-22 septembrie curent, la Bruxelles, are loc prima reuniune a Comitetului Parlamentar de Asociere Uniunea Europeană – Republica Moldova (CPA UE-RM), informează MOLDPRES cu referire la Direcția comunicare și relații publice a Parlamentului.

Delegația Parlamentului Republicii Moldova este condusă de deputatul Vlad Filat, copreşedinte al CPA UE-RM, iar delegația Uniunii Europene – de europarlamentarul Andi Cristea, copreședinte al CPA UE-RM. Din componența delegației Parlamentului Republicii Moldova mai fac parte deputații Corneliu Padnevici, vicepreședinte al Comitetului, Maria Ciobanu, Victor Mîndru, Andrei Neguța, Alina Zotea.

Potrivit programului, membrii Comitetului urmează se întrunească în două sesiuni de lucru și vor fi salutați în deschiderea evenimentului de copreședinții CPA UE-RM Andi Cristea și Vlad Filat.

În cadrul primei sesiuni va avea loc un schimb de opinii cu privire la relațiile dintre UE și Republica Moldova, evoluțiile politice recente din țara noastră, reforma justiției și măsurile anticorupție, respectarea drepturilor omului, situația din regiunea transnistreană și progresele negocierilor în formatul „5+2”, cooperarea regională a Republicii Moldova.

Pe ordinea de zi a celei de-a doua sesiuni a Comitetului figurează dezbateri cu privire la implementarea Acordului de Asociere și al celui de Liber Schimb, inclusiv în regiunea transnistreană, agenda de reforme a Republicii Moldova în domeniile social și economic, precum și chestiuni privind mobilitatea și managementul frontierei, cooperarea sectorială în domeniul energetic.

În finalul primei reuniunii a Comitetului Parlamentar de Asociere UE – Republica Moldova va fi examinat proiectul Regulamentului CPA UE-RM și va fi adoptată Declarația comună, precum și recomandări adresate autorităților Republicii Moldova și Uniunii Europene.

(Editor A. Răileanu)

img15006223

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!