ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Companiile petroliere au redus cu 23 de bani preţul la pompă la benzină

17:12 | 23.10.2015 Categorie: Economie

Chişinău, 23 oct. /MOLDPRES/. Companiile petroliere au redus sau vor reduce în următoarele trei zile cu 23 de bani preţul la pompă la benzină. 19 companii petroliere, dintre care cinci - importatoare de carburanţi, au notificat Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) despre intenția de a ieftini benzina, informează MOLDPRES.

„O parte din companii au diminuat preţurile în perioada 12-23 octombrie, iar altă parte – urmează să facă acest lucru în perioada 24-26 octombrie”, precizează autoritatea de reglementare în energetică. 

Astfel, prețul mediu de comercializare cu amănuntul al benzinei a scăzut cu 1,3%, de la 18,17 lei/litru, la începutul lunii august, cînd au fost modificate ultima dată preţurile la benzină, pînă la 17,93 lei/litru.

La începutul lunii august cîteva companii au redus nesemnificativ, cu 10 bani per litru, preţul la pompă a benzinei.

La mijlocul lunii iulie, cinci dintre cele mai mari companii petroliere au scumpit benzina în medie cu 65 de bani per litru, la numai trei săptămîni după ce au majorat preţul cu 50 de bani per litru. Prețul la pompă la cea mai solicitată benzină Premium A95 a ajuns la 18,3 lei per litru. A fost cea de-a treia majorare sensibilă din acest an, după ce în luna februarie companiile petroliere au ridicat preţurile la benzină cu 50 de bani.

(Reporter V. Bercu, editor L. Alcază)

img15007123

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!