ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Guvernul va organiza o serie de evenimente dedicate celebrării a 25 de ani de la proclamarea Independenţei R. Moldova

17:30 | 23.08.2016 Categorie: Oficial

Chişinău, 23 aug. /MOLDPRES/. Cu ocazia aniversării a 25 de ani de la proclamarea Independenţei Republicii Moldova, vor fi organizate o serie de manifestări culturale pe întreg teritoriul ţării. Sărbătoarea va debuta cu Gala Premiului Naţional 2016, care va avea loc pe 26 august, la Palatul Republicii, a relatat pentru MOLDPRES Biroul comunicare și relații cu presa al Guvernului.

Ziua de 27 august va începe cu depuneri de flori la monumentul „Maica Îndurerată” şi la monumentul domnitorului „Ştefan cel Mare şi Sfînt” din Chișinău. 

Programul oficial va continua în Piaţa Marii Adunări Naţionale (PMAN) cu un spectacol de inaugurare a Zilei Independenţei Republicii Moldova. Acesta va include parada militară, spectacolul muzical-coregrafic „Hora Neamului”, spectacolul folcloric „Pentru tine – ţară …”, în cadrul căruia va fi organizată parada portului popular, şi parada fanfarelor. 

Spectatorii vor avea, de asemenea, ocazia să asculte cele mai apreciate piese din folclorul naţional şi să admire dansurile populare în interpretarea ansamblului „Joc”, în cadrul caleidoscopului folcloric „Trandafir de la Moldova”. Totodată, va fi prezentată o retrospectivă a evenimentelor culturale dedicate sărbătorii naţionale „Ziua Independenţei Republicii Moldova” din anii 1991-2015 şi un colaj documentar în aer liber „Moldova Suverană”. 

În seara zilei de 27 august, în PMAN, va fi prezentat spectacolul muzical-poetic „Legarea timpurilor”, care va culmina cu lansarea focurilor de artificii. Programul de sărbătoare se va încheia cu un recital al formaţiei „Zdob şi Zdub”. 

În acest an, Republica Moldova marchează 25 de ani de la obţinerea Independenţei, votată de către Parlament pe 27 august 1991.  

(Editor M. Jantovan)

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!