ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

În 2017, R. Moldova ar putea beneficia de o asistenţă mai mare din partea UE

12:30 | 29.09.2016 Categorie: Politică

Chişinău, 29 sep. /MOLDPRES/. Asistenţa financiară pentru statele din vecinătatea Uniunii Europene (UE), printre care și Republica Moldova, va creşte în anul 2017 cu 15 milioane de euro. Decizia a fost aprobată ieri de Comisia pentru bugete a Parlamentului European, la propunerea eurodeputatului român Siegfried Mureșan, informează MOLDPRES.

În urma votului asupra amendamentelor la proiectul de buget al UE pentru anul 2017, Siegfried Mureșan a declarat că „s-a obţinut creșterea de la 30 de mln de euro, la 45 de mln de euro a liniei de finanțare pentru asistența macrofinanciară acordată de UE statelor din Vecinătatea estică și sudică. Sînt bani de care R. Moldova poate beneficia anul viitor, pe lîngă fondurile deja aflate la dispoziția sa și care ar putea fi deblocate după semnarea acordului cu Fondul Monetar Internaţional”, a specificat Mureşan.

În acelaşi timp, Comisia pentru bugete a mai aprobat creșteri de aproape 4,7 milioane de euro pentru combaterea sărăciei și prevenirea conflictelor în țările din cadrul Parteneriatului Estic.

„R. Moldova este cel mai mare beneficiar de fonduri UE pe cap de locuitor dintre statele vecine ale UE, iar eu, ca deputat român în Parlamentul European, am susținut mereu creșterea fondurilor europene alocate R. Moldovei, deoarece știu cîtă nevoie este de acești bani dincolo de Prut și cred în destinul proeuropean al acestei ţări”, a menţionat Mureşan.

Votul final în plenul Parlamentului European privind acest subiect urmează să aibă loc la sfîrșitul lunii octombrie.

(Reporter A. Plitoc, editor A. Răileanu)

img16007739

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!