ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Oamenii de creație, cultură și știință și-au anunțat sprijinul pentru Maia Sandu în turul doi al alegerilor prezidențiale

12:52 | 03.11.2016 Categorie:

Chişinău, 3 nov. /MOLDPRES/. Oamenii de creație, cultură și știință și-au anunțat astăzi sprijinul pentru candidatul comun al forțelor de dreapta, Maia Sandu, în turul doi al alegerilor prezidențiale, informează MOLDPRES.

Președintele Uniunii Scriitorilor, Arcadie Suceveanu, a declarat în cadrul evenimentului că oamenii de cultură permanent au fost în fruntea procesului de renaștere națională și a cauzei nobile de a moderniza și dezvolta R. Moldova.

Membrii uniunilor oamenilor de creație, cultură și știință au convingerea că doar candidatul comun al forțelor de dreapta, Maia Sandu, va putea scoate Moldova din situația în care s-a pomenit, a spus Suceveanu.

La rîndul său, președintele Uniunii Teatrale din Moldova, Sandu Grecu, a menționat că Maia Sandu a fost unicul candidat al forțelor pro-europene, care a încercat să ne ofere o șansă să schimbăm lucrurile în țară. ”Doar acest politician are susținere din partea Uniunii Europene, a partenerilor de dezvoltare și a altor structuri internaționale, care ne oferă suport, pentru modernizare și dezvoltarea țării”.

Președintele Uniunii Jurnaliștilor, Valeriu Saharneanu, a afirmat că timp de 25 de ani ne luptăm pentru libertate și independență, însă nu am obținut-o, din cauza intereselor ascunse ale celor, care se declară apărători și promotori ai acestor valori.

Pe 30 octombrie curent, nici un candidat electoral, din cei nouă, înscriși în cursa prezidențială nu a acumulat cel puţin jumătate din voturile alegătorilor participanți la alegeri. Conform Codului electoral, în astfel de situații se va organiza turul doi pentru primii doi candidați care au acumulat cele mai multe voturi. Este vorba de candidatul din partea PSRM, Igor Dodon, (47,98%) și candidatul comun al forțelor de dreapta, Maia Sandu, (38,71%).

Turul doi al alegerilor prezidențiale directe va avea loc pe 13 noiembrie curent.

img16008770

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!