ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Datele preliminare ale alegerilor prezidențiale prezentate de Asociaţia Promo-LEX diferă de cele ale CEC

12:24 | 14.11.2016 Categorie:

Chişinău, 14 nov. /MOLDPRES/. Datele preliminare ale rezultatelor alegerilor prezidențiale din 13 noiembrie curent, prezentate astăzi de către Asociaţia Promo-LEX, diferă de cele anunțate de către Comisia Electorală Centrală (CEC), informează MOLDPRES.

Conform calculelor Asociaţiei Promo-LEX, efectuate în paralel cu cele ale CEC, pentru candidatul din partea PSRM, Igor Dodon, ar fi votat 826178 de cetățeni (55,5%), iar pentru candidatul comun al forțelor de dreapta (PAS, PPDA, PLDM), Maia Sandu, ar fi votat 712189 de persoane (44,5%). Potrivit datelor preliminare ale CEC, Igor Dodon, a acumulat 52,29%, iar Maia Sandu 47,71%.

De asemenea, Promo-LEX a afișat o rată mai scăzută (52,3%) a cetățenilor la vot decît cea prezentată de CEC (53%).

Șeful misiunii de observatori Promo-Lex, Pavel Postică, a menționat în cadrul unei conferinţe de presă că s-au înregistrat și multiple încălcări cum ar fi „cazuri de corupere a alegătorilor, afișarea agitaţiei electorale în preajma secţiilor de votare, transportarea organizată a alegătorilor, intimidarea cetățenilor, prezenţa nejustificată a unor persoane în preajma secţiilor de votare, păstrarea necorespunzătoare a buletinelor de vot, deficienţe în listele electorale ș.a.”.

Pentru scrutinul din 13 noiembrie curent, Asociaţia Promo-LEX a avut 1981 de observatori statici, 36 de observatori pe termen scurt și 42 de observatori pe termen lung, care au activat în afara secțiilor de votare.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!