ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Selecţia naţională Eurovision 2017 va avea loc în cadrul unei singure semifinale

17:20 | 03.01.2017 Categorie: Cultură

Chişinău, 3 ian. /MOLDPRES/. O singură semifinală, în loc de două, va avea loc în acest an în cadrul selecţiei naţionale pentru Concursul internaţional Eurovision Song Contest  2017, informează MOLDPRES.

Potrivit producătorului general al postului de televiziune Moldova 1, Leonid Melnic, prima etapă o vor constitui audițiile live de pe 21 ianuarie, care vor putea fi urmărite la postul Moldova 2. Din toți concurenții vor fi selectați 14 interpreți, care vor participa în semifinală. La această etapă juriul va selecta concurenții fără ajutorul publicului.

În semifinală, care se va desfășura pe 24 februarie, patru interpreți care vor acumula cele mai multe puncte  vor fi selectați de juriu și încă patru vor fi aleși de telespectatori. Acești opt concurenți vor disputa în finală dreptul de a reprezenta țara la Eurovision Song Contest la Kiev.

Doritorii de a lua parte la selecţia naţională Eurovision 2017 pot depune dosarele de participare pînă în data de 18 ianuarie curent. Dosarele sînt recepţionate la Centrul de Colectare Eurovision 2017, din str. Hînceşti, 64, TV Moldova 1. Cei interesaţi să reprezinte Republica Moldova la Kiev pot depune dosarele și prin poșta electronică.

Contactate de MOLDPRES, surse din cadrul Companiei „Teleradio Moldova” au afirmat că deocamdată,  de la 12 decembrie, cînd a fost anunţat concursul, pînă în prezent, în competiţie s-au înscris doar doi candidaţi. Formaţia Che-MD este prima care a depus dosarul de participare la Eurovision 2017, etapa naţională.

Finala Națională a concursului muzical va avea loc la 25 februarie 2017. Cea de-a 62-a ediţie a Concursului Internaţional Eurovision Song Contest  se va desfăşura la Kiev pe 9, 11 și 13 mai, după ce ţara vecină a cîştigat ediţia trecută a concursului cu piesa „1944”, interpretată de Jamala.

Republica Moldova participă la concursul Eurovision din 2005. În acel an, ţara noastră a înregistrat cel mai bun rezultat - formaţia "Zdob şi Zdub" s-a plasat pe locul şase. În anul trecut, reprezentanta țării noastre, Lidia Isac nu a reușit să se califice în marea finală.

(Reporter N. Roibu, editor M. Jantovan)

img17000048

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!