ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Ministerul Finanțelor și AOAM au organizat o prezentare a viitorului sistem de achiziții publice electronice

18:30 | 24.08.2017 Categorie: Economie

Chişinău, 24 aug. /MOLDPRES/. Platforma online mTender, care va fi utilizată pentru achizițiile publice din R. Moldova a fost prezentată astăzi, în cadrul unui eveniment intitulat ”Licitațiile electronice - transparență în achizițiile publice”. Prezentarea a fost organizată în parteneriat de către Ministerul Finanțelor și Asociația Oamenilor de Afaceri din Moldova, relatează MOLDPRES.

Serviciul de presă al ministerului nominalizat a precizat că la eveniment au fost reprezentate peste 70 companii publice și private din diverse sectoare ale economiei naționale – industrie, transport, agricultură, construcții, medicină și farmaceutică etc. Specialiștii ministerului au informat despre funcționarea platformei și despre beneficiile pe care ea le va aduce – în special reducerea costurilor la achizițiile publice, transparență și oportunități sporite pentru firmele private de a obține contracte publice.

"Această platformă va aduce beneficii atât statului - prin prețuri mai avantajoase pentru produse de calitate, cât și antreprenorilor - prin crearea unui mediu concurențial", a menționat ministrul Finanțelor, Octavian Armașu. La rândul său, directorul general al AOAM, Alexandru Baltag, s-a arătat convins că acest eveniment va spori încrederea oamenilor de afaceri în sistemul electronic de achiziții publice și îi va convinge pe mai mulți antreprenori să participe la licitații.

AOAM și Ministerul de Finanțe au semnat un memorandum de colaborare privind eficientizarea sistemului de achiziții publice, la care sunt parte mai multe asociații de business din țară.

Sistemul de achiziții publice online este realizat cu ajutorul unei finanțări BERD și se află acum în faza de testare. Conceptul acestei platforme va fi aprobat printr-o Hotărâre de Guvern în perioada următoare. Platforma va deveni deplin funcțională în 2018 și va devenit obligatorie la efectuarea achizițiilor de către instituțiile publice.

(Reporter V. Bercu, editor M. Jantovan) 

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!