ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Proprietarul unor companii autohtone a fost reţinut de CNA într-un dosar de spălare de bani

12:24 | 07.09.2017 Categorie: Social

Chişinău, 7 sep. /MOLDPRES/. Proprietarul unor companii autohtone de vânzări a fost reţinut de ofiţerii anticorupţie fiind suspectat de organizarea contabilităţii duble şi salarizarea „la negru” a angajaţilor, comunică MOLDPRES.

Purtătorul de cuvânt al CNA, Angela Starinschi, a menţionat că la angajare, directorul companiei le promitea persoanelor salarii de câteva sute şi chiar mii de euro. În realitate, aceştia primeau oficial câte 2000 de lei, din care se plăteau impozite, restul banilor fiind achitaţi prin intermediul cardurilor, conturile cărora se aflau în Letonia. 

Astfel, timp de un an, 180 de moldoveni au primit, în afară de salariul oficial, peste 4 milioane de euro care, potrivit investigaţiilor, provin de la o firmă înregistrată în off-shore.

În acest caz au fost efectuate 12  percheziţii, atât la sediul a trei companii autohtone, cât şi la domiciliile persoanelor vizate în dosar. Ca rezultat al acţiunilor de urmărire penală, de la proprietarul celor trei firme au fost ridicaţi aproximativ 150 mii de euro, provenienţa cărora nu a putut fi justificată.

Bărbatul a fost reţinut pentru 72 de ore şi este cercetat pentru spălare de bani.

(Reporter A. Zara, editor M. Jantovan)