ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

SUA comemorează atentatele din 11 septembrie 2001, mii de persoane sunt așteptate la ''Ground Zero''

14:40 | 11.09.2017 Categorie: Externe

New York, 11 sep. /MOLDPRES/.În timp ce Statele Unite ale Americii (SUA) se confruntă cu distrugeri provocate de două uragane puternice survenite în decurs de trei săptămâni, americanii comemorează luni una dintre cele mai înfricoșătoare zile prin care a trecut națiunea: atentatele din 11 septembrie 2001, potrivit unui comentariu al AP, citat de agențiile MIA, AGERPRES şi MOLDPRES.

Mii de persoane care au avut de suferit din cauza atentatelor, supraviețuitori, rude, salvatori și alții se așteaptă să vină luni la World Trade Center din New York, la ''Ground Zero'', pentru a comemora cel mai sângeros atac terorist de pe pământul american.

După 16 ani de la tragicul eveniment, desfășurarea comemorării a devenit ceva obișnuit: citirea numelor tuturor celor morți, momente de reculegere, bătăi de clopot și două fascicule puternice de lumină ce strălucesc în timpul nopții.

Aproape 3.000 de persoane au murit când avioane deturnate s-au prăbușit pe turnurile de la World Trade Center din New York, pe clădirea Pentagonului și pe un câmp în apropiere de Shanksville, în statul Pennsylvania, pe 11 septembrie 2001, făcând ca America să ajungă la o nouă conștientizare a amenințării reprezentate de terorismul global.

Donald Trump, care s-a născut la New York, va participa la ceremonie pentru prima dată în calitate de președinte al țării. El va păstra un moment de reculegere la ora cu aproximație la care a avut loc atacul cu primul avion. Potrivit Casei Albe, el va fi însoțit de ''Prima Doamnă'' Melania Trump. El intenționează de asemenea să asiste la o ceremonie ce va avea loc la Pentagon, unde vor fi prezenți ministrul apărării James Mattis și generalul Joseph Dunford, șeful Statului Major Interarme.

Vicepreședintele Mike Pence și ministrul de interne Ryan Zinke urmează să ia cuvântul în cadrul unei ceremonii care va avea loc la ''Flight 93 National Memorial'', monument ridicat în apropiere de Shanksville, într-o zonă rurală, unde unul dintre avioanele deturnate s-a prăbușit după ce pasagerii și membrii echipajului s-au luptat pentru a prelua controlul de la teroriști, care deturnaseră aparatul și voiau să-l direcționeze către Washington.

 

 

/Editor M.Cucu/