ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Un forum de afaceri moldo–belarus s-a desfășurat la Chişinău

13:47 | 13.09.2017 Categorie: Economie

Chişinău, 13 sep. /MOLDPRES/. Oameni de afaceri din Republica Moldova și Belarus s-au întrunit astăzi la Chișinău în cadrul unui forum, organizat de Camera de Comerţ şi Industrie a Republicii Moldova, comunică MOLDPRES.

Președintele Camerei de Comerț și Industrie a Republicii Moldova (CCI), Sergiu Harea, a menţionat că evenimentul vine să aprofundeze relaţiile comerciale cu Republica Belarus şi să restabilească vechile structuri de cooperare economică. „În ultimii ani am avut întâlniri fructuoase cu oamenii de afaceri şi autorităţile din Belarus și sperăm că evenimentul de astăzi va impulsiona şi mai mult cooperarea bilaterală”, a opinat Harea.

Potrivit președintelui CCI, în şapte luni ale acestui an, exporturile moldovenești în Belarus au crescut cu peste 2 la sută, depăşind cifra de 65 milioane USD. Oficialul a precizat că în Moldova activează 87 de companii cu capital din Belarus.

La rândul său, Galina Gorbacevschi, reprezentantul Republicii Belarus, a specificat că Moldova este un partener economic important pentru autorităţile de la Minsk. „Suntem aici pentru a discuta și a găsi noi oportunități de colaborare dar şi parteneri economici. Ne dorim în special achiziţionarea de materie primă, fructe proaspete şi struguri. Majoritatea firmelor din Belarus au capital de stat şi pot deveni parteneri de nădejde pentru colegii din Moldova”, a conchis Gorbacevschi.

La forum au participat 35 de agenţi economici din Republica Moldova şi opt companii din Belarus.

(Reporter A. Zara, editor L. Alcază) 

img17006977

img17006977

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!