ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Multipla campioană mondială la joc de dame Elena Scovitina a ținut lecții la ”Olympic ECO Fest”

13:53 | 30.09.2017 Categorie: Sport

Chişinău, 30 sep. /MOLDPRES/. Multipla campioană europeană și mondială la joc de dame, Elena Scovitina, a ținut astăzi, în cadrul manifestării tradiționale ”Olympic ECO Fest”, desfășurată în Parcul Valea Morilor din capitală, lecții practice în fața amatorilor acestui joc, relatează MOLDPRES.

”Este o plăcere să te afli în aer liber, în sânul naturii, la un asemenea eveniment. Acest parc a fost în tinerețe unul dintre locurile mele preferate. Am alergat aici dimineața o perioadă lungă de timp pentru a fi într-o bună formă sportivă și dispoziție”, a declarat performera pentru Agenție. După lecțiile practice, participanții au concurat în cadrul unui turneu. ”Premianții au intrat în posesia diplomelor, medaliilor, dar acest lucru este mai puțin important. Esențial este că am participat și noi la eveniment”, a spus multipla premiantă a campionatelor naționale, Greta Sturza, arbitrul competiției.

Cursa de alergări în jurul lacului a adunat, ca și în anii precedenți, cei mai mulți participanți.

Printre invitații de onoare s-au aflat medaliații olimpici Oleg Moldovan, Serghei Mureico, Timofei Scriabin.

La eveniment a participat și președintele Parlamentului, Andrian Candu, care a sădit împreună cu membrii familiei olimpice copaci. Manifestarea a fost organizată pentru treia oară de către Comitetul Național Olimpic și Sportiv, în colaborare cu Fundația Campionilor Olimpici, Ministerul Educației, Culturii și Cercetării al Republicii Moldova. La desfășurarea evenimentului au mai fost implicate 12 federații naționale, Centrul Național de Mediu, Centrul de Sănătate Publică din municipiul Chișinău, diverse organizații comerciale.

 (Reporter I. Robu, editor A. Răileanu)

img17007554

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!