ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Boxerii din Grimăncăuți au dominat din nou la campionatul național

12:32 | 07.10.2017 Categorie: Sport

Chişinău, 7 oct. /MOLDPRES/. Membrii echipei Școlii specializate de box din Grimăncăuți (Briceni) au dominat clar și la ediția din anul curent a campionatelor naționale, încheiată ieri la Sala polivalentă din capitală, relatează MOLDPRES.

Astfel, campioni au devenit șase dintre reprezentanții Școlii: Veaceslav Gojan (56 kg), Dumitru Galogoț (64 kg), Vasile Belous (69 kg), Victor Carapcevschi (75 kg), Mihail Muntean (91 kg) și Alexei Zavatin (plus 91 kg). De titlurile de vicecampioni s-au învrednicit coechipierii Mihail Cvasiuc (60 kg) și Andrei Zatușevschi (81 kg). Pe treapta a treia a podiumului de premiere au urcat Egor Bejenaru (64 kg) și Vlad Gavriliuc (69 kg).

Pe primele locuri în celelalte categorii de greutate s-au clasat Anton Ișecov (Chișinău, 49 kg), Daniil Platanovschi (Tiraspol, 52 kg), Dorin Bucșa (Hâncești, 60 kg) și Dumitru Coșciug (Tiraspol, 81 kg).

Antrenorul emerit Petru Caduc din Grimăncăuți a declarat pentru Agenție că doar rezultatul unui meci final l-a dezamăgit. ”Mihail Cvasiuc l-a învins clar în toate cele trei reprize pe Dorin Bucșa, dar arbitrii i-au acordat victoria cu scorul 3-2 boxerului din Hâncești. Este o nedreptate”. Președintele Federației naționale de box, Vasile Chirtoca a împărtășit un punct de vedere diametral opus. ”Meciul acesta a fost relativ echilibrat. Arbitrii au decis corect învingătorul”, a spus el.

Președintele Federației a oferit prime personale tuturor campionilor și antrenorilor acestora. De asemenea, el a înmânat trei trofee speciale celui mai bun boxer moldovean în secolul trecut, Timofei Scriabin, medaliat cu bronz la Olimpiada de la Seul, dublu campion al Uniunii Sovietice, celui mai bun pugilist autohton în primele două decenii ale secolului al XXI-lea, Veaceslav Gojan, premiant la Jocurile Olimpice de la Beijing, campion european, și celui mai bun antrenor moldovean, Petru Caduc. Performerii, cu excepția tehnicianului Petru Caduc, au beneficiat și de câte o primă de 5 mii de lei.

Conform unui studiu comparativ al performanțelor înregistrate cu începere din 1988 și până în prezent de membrii Școlii specializate din Grimăncăuți și restul școlilor din Republica Moldova, la Campionatele Europene, Mondiale și Jocurile Olimpice reprezentanții instituției din nordul țării domină clar.

(Reporter I. Robu, L. Alcază)

img17007806

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!