ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Planul privind reducerea riscurilor în domeniul spălării banilor va fi publicat în Monitorul Oficial

10:07 | 12.10.2017 Categorie: Economic

Chişinău, 12 oct. /MOLDPRES/. Planul de acţiuni privind reducerea riscurilor în domeniul spălării banilor şi finanţării terorismului pentru anii 2017-2019 va fi publicat mâine în Monitorul Oficial al Republicii Moldova, informează MOLDPRES.

Documentul aprobat de Executiv a fost elaborat în contextul încheierii procesului de evaluare naţională a riscurilor în domeniul spălării banilor şi finanţării terorismului şi definitivării Raportului de evaluare naţională în acest sens.

Măsurile propuse în vederea realizării obiectivelor principale ale planului de acţiuni vizează: îmbunătăţirea cadrului legal, identificarea şi reducerea riscurilor sectoriale, întreprinderea măsurilor de identificare a beneficiarului efectiv, îmbunătăţirea supravegherii, reducerea tranzacţiilor cu numerar. Alte acţiuni se referă la cooperarea interinstituţională, cea internaţională, asigurarea tehnică a organelor de ocrotire a normelor de drept, procurorilor şi judecătorilor în domeniul investigaţiilor financiare paralele şi recuperării veniturilor provenite ilicit.

Perioada de implementare a planului constituie trei ani, cu acoperire parţială din resursele atrase în cadrul proiectelor de asistenţă tehnică externă, precum şi în limitele bugetelor instituţiilor vizate.

(Reporter A. Zara, editor  M. Jantovan)