ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

La Chișinău s-a desfășurat Forumul Naţional al Femeilor „Antreprenoriatul feminin - potenţial de dezvoltare regională”

15:36 | 25.11.2017 Categorie: Oficial

Chişinău, 25 nov. /MOLDPRES/. Secretarul general al Guvernului, Lilia Palii, a participat astăzi la deschiderea celei de-a III-a ediţii a Forumului Naţional al Femeilor din Moldova cu genericul „Antreprenoriatul feminin - potenţial de dezvoltare regională”. Evenimentul s-a desfășurat în scopul susținerii dezvoltării antreprenoriatului feminin și identificării oportunităților de implicare a femeilor în viața economico-socială a țării noastre, transmite MOLDPRES cu referire la Direcţia comunicare şi protocol a Executivului.

Secretarul general al Guvernului a remarcat importanța consolidării dialogului dintre femeile din Republica Moldova, în vederea evaluării constrângerilor care afectează antreprenoriatul feminin și a perspectivelor în sfera businessului. “Conferința de astăzi este importantă deoarece ne va permite să fructificăm exemplele femeilor de succes care cu dedicație creează afaceri și contribuie la dezvoltarea durabilă a țării noastre. Sunt sigură că antrerprenoriatul feminin este un instrument care va permite să ridicăm împreună nivelul de trai în Republica Moldova”, a menționat Secretarul general al Guvernului. 

În context, Lilia Palii a vorbit despre măsurile întreprinse de Executiv în vederea creării unui mediu de afaceri atractiv, referindu-se la reformele inițiate în domeniu, dar și la acțiunile desfășurate în vederea promovării antreprenoriatului feminin. Totodată, Secretarul general al Guvernului a accentuat că asigurarea egalității de gen constituie o prioritate de bază pentru autorități, fiind și unul dintre obiectivele de dezvoltare durabilă de care se va ține cont în procesul de elaborare a noii Strategii de dezvoltare Moldova 2030.

În cadrul evenimentului au fost prezentate rezultatele studiului privind necesităţile femeilor antreprenoare din Republica Moldova și analizate  instrumentele de susţinere şi dezvoltare a antreprenoriatului feminin din țara noastră. De asemenea, participantele au beneficiat de o sesiune inspiraţională privind echilibrul dintre cariera de succes şi viaţa de familie a unei femei.

Forumul Național ai Femeilor din Moldova a fost organizat de Platforma Naţională a Femeilor din Moldova în parteneriat cu Organizaţia pentru Dezvoltarea Sectorului întreprinderilor Mici şi Mijlocii (ODIMM). 

În anul 2017 portofoliul ODIMM s-a completat cu două programe noi de suport în business, destinate în exclusivitate femeilor: Programul Naţional - pilot „Femei în Afaceri" şi proiectul "Business Academy for Women". Prin intermediul acestor programe mai mult de 500 de femei din toată ţara au beneficiat de asistenţă consultativă, educaţională şi financiară.

img17009247

img17009247

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!