ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

În Portugalia s-au desfășurat Zilele Culturii Republicii Moldova

10:01 | 01.12.2017 Categorie: Cultură

Chişinău, 1 dec. /MOLDPRES/. În Republica Portugheză au fost organizate Zilele Culturii Republicii Moldova, desfășurate cu genericul „Scumpă țară și frumoasă”. Evenimentul a fost organizat de Asociația Culturală a Imigranților Moldoveni „Miorița”, cu suportului Biroului relații cu diaspora din cadrul Cancelariei de Stat și al Ministerului Educației Culturii şi Cercetării al R. Moldova, comunică MOLDPRES cu referire la Direcţia comunicare şi protocol a Guvernului.

Scopul ediției din acest an a Zilelor Culturii Republicii Moldova în Republica Portugheză a fost implicarea celor trei centre educaționale în Diasporă, ce activează pe teritoriul Portugaliei: Clubul Literar-Dramatic „Moștenitorii” al Asociației Miorița, Centrul Cultural Ortodox din Algarve și Centrul Educațional al Diasporei Moldovenești din Cascais. 

În cadrul evenimentului a fost evidențiată importanța implicării reprezentanților diasporei în procesul de promovare a culturii și tradițiilor  naționale ale Republicii Moldova. 

La Zilele Culturii Republicii Moldova în Republica Portugheză au participat peste 700 de conaționali. 

img17009368

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!