ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Ambasada României la Chișinău va deschide o Carte de Condoleanțe în memoria Regelui Mihai I al României

12:29 | 08.12.2017 Categorie: Societate

Chişinău, 8 dec. /MOLDPRES/. O Carte de Condoleanțe va fi deschisă în memoria Majestății Sale Defuncte Regele Mihai I al României. Anunțul a fost făcut astăzi de către Ambasada României la Chișinău, transmite MOLDPRES.

Astfel, cetățenii Republicii Moldova care doresc să transmită mesaje de condoleanțe Familiei Regale, sunt așteptați la Ambasada României în zilele de 15 și 16 decembrie, între orele 10.00 – 12.00 și 14.00 - 16.00.

În data de 14 decembrie, la aceleași ore, sunt așteptați reprezentanți ai instituțiilor publice centrale din Republica Moldova, precum și membrii corpului diplomatic acreditat.

Regele Mihai I a încetat din viață la 5 decembrie, la reședința sa din Elveția. Trupul neînsuflețit al Regelui Mihai I va fi depus pe 13 decembrie în Holul de Onoare al Castelului Peleș, iar apoi pentru două zile - în Sala Tronului, la Palatul Regal din Calea Victoriei. Slujba de înmormântare va avea loc la Catedrala Patriarhală. Înmormântarea va avea loc la Curtea de Argeș, în Noua Catedrală Arhiepiscopală și Regală, la 16 decembrie.

Guvernul României a declarat zilele de 14, 15 și 16 decembrie zile de doliu național.

(Reporter A. Ciobanu, editor A. Răileanu)

img17009567

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!