ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Autorităţile din Ungheni au lansat un proiect transfrontalier de infrastructură sportivă

12:17 | 22.12.2017 Categorie: Regiuni

Chişinău, 22 dec. /MOLDPRES/. „Mod sănătos de viaţă asigurat de o infrastructură sportivă transfrontalieră modernă” este genericul unui proiect lansat în această săptămână de Primăria municipiului Ungheni în parteneriat cu administraţia oraşului Novoselytsyia (Ucraina) şi câteva asociaţii obşteşti din ambele localităţi, transmite MOLDPRES.

„Ne-am propus prin acest proiect să dezvoltăm infrastructura sportivă, conform standardelor europene, pentru ca populaţia să aibă acces la activităţi sportive şi să poată participa la turnee naționale şi internaționale”, au precizat surse de la Primăria Ungheni.

Bugetul total al proiectului este de peste 262 mii de euro. Mare parte din această sumă (236 mii de euro) reprezintă grantul oferit de Uniunea Europeană în cadrul Programului de Cooperare Teritorială a Parteneriatului Estic R. Moldova-Ucraina.

Beneficiarii proiectului vor fi populația, primăriile orașelor Ungheni și Novoselytsya şi Clubul sportiv „Kolos” din localitatea ucraineană, iar grupurile țintă – elevii și antrenorii școlilor sportive, elevii din licee și asociațiile sportive.

„Aşteptăm de la acest proiect mai multe rezultate – instruire la nivel european a echipelor sportive, asigurarea unui stil sănătos de viaţă şi practicarea activă a sportului de un număr cât mai mare de cetăţeni, implicare în activităţi sportive regionale, transfrontaliere şi internaţionale, infrastructură sportivă modernă”, a specificat Svetlana Ciobanu, coordonator pentru comunicare la Centrul regional de dezvoltare durabilă Ungheni.

(Reporter L. Grubîi, editor A. Răileanu)

img17009978

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!